A konyhakésként vagy univerzális késként ismert kés hosszabb és keskenyebb pengével rendelkezik, mint a szakácskés. Ideális a húsok, felvágottak, valamint a gyümölcsök és zöldségek vágására.
Az IKON termékcsaládról
Az IKON a WÜSTHOF kovácsolt kések exkluzív, "ikonikus" sorozata, amelynek gyártási folyamata és kialakítása minden egyes darabot egyedivé tesz.
A háromszorosan szegecselt markolat a világ egyik legkeményebbnek tartott afrikai fekete grenadillfa különlegesen kiválasztott fajtájából készül. Minden egyes fadarab szemcsézettsége egyedi, és ez minden IKON kést egyedivé tesz. Ezen kívül vízálló és higiénikus tulajdonságai miatt ideális konyhai használatra.
Ugyanakkor a kétoldalt megerősített markolat ergonomikus profilja kiváló egyensúlyt garantál, biztonságos fogást és optimális tartást biztosít még hosszabb használat során is.
A pengéket egyetlen darab kiváló minőségű, magas széntartalmú, króm-molibdén-vanádium acélból kovácsolták, amelyet az erő és a tartósság jellemez. A kovácsolt kések teljes gyártási folyamata több mint 55 lépésből áll, amelyeken az automatizált gyártósorok és a kézműves kézi megmunkálás osztozik. A WÜSTHOF szakemberei által kézzel végzett végső megmunkálás során a kések elnyerik a végső élességet, amely az IKON késekkel való vágást könnyűvé, gyorsabbá és pontosabbá teszi. Ezek a márka kínálatának legélesebb kései.
Kiváló minőségüknek köszönhetően az IKON késeket professzionális szakácsok számára ajánljuk.
A termék jellemzői
Pontosan kovácsolt, egyetlen darab króm-molibdén-vanádium X50CrMoV15 acélból (olyan ötvözet, amely megfelelő egyensúlyt biztosít a korrózióállóság, a keménység és a repedésállóság között).
A penge rozsdamentes acél szegecsekkel háromszorosan a markolathoz szegecselt (fokozott korrózióállóság).
A Precision Edge Technology (PEtec) 20%-kal élesebb kés vágóéllel rendelkezik
58 ° Rockwell-re edzett (optimális keménység a tartósan éles élhez és a könnyű élezéshez).
Kényelmes, kontúros markolat Grenadill fából (dal-bergia blackwood - az ébenfa egy fajtája)
Csak kézzel mosható
Készült Solingenben, Németországban
A WÜSTHOF kések ápolása
A WÜSTHOF kések a csúcsminőség szinonimái, és mint ilyenek, arra szolgálnak, hogy a lehető leghosszabb ideig szolgálják használójukat, miközben megőrzik tulajdonságaikat.
Ezért kérjük, ne feledje, hogy használat után azonnal mossa el őket meleg vízben, enyhe mosószerrel, majd gondosan szárítsa meg őket.
Technológiailag szinte minden WÜSTHOF kés mosogatógépben mosható (kivéve az IKON termékcsalád fa nyelű kései). Mindazonáltal javasoljuk a kézi mosást, mert a mosogatógépben történő mosogatás során a kések bizonyos tényezőknek vannak kitéve, amelyek befolyásolhatják az élettartamukat. A mosogatógépi ciklusok hatására a pengék egymásnak ütközhetnek, az ételmaradékok, például a fűszerek, gyümölcslevek vagy szószok károsan hathatnak az acélra. A nem megfelelő mosószerek is korróziót okozhatnak az alkatrészeken.
A termék jellemzői
penge: króm-molibdén-vanádium acél X50CrMoV15
egy darab acélból kovácsolták
20%-kal élesebb él a Precision Edge technológiának (PEtec) köszönhetően.
az állrész hiánya lehetővé teszi a kés teljes hosszában történő élezést
a penge a markolat teljes hosszában be van ágyazva
a penge háromszoros szegecselése a markolathoz
korrózióálló rozsdamentes acél szegecsek
markolat: szintetikus anyag polioximetilén
ellenáll a fakulásnak és az elszíneződésnek