K2-vitamin MK-7 200 mcg - 90 Vegán tabletta
A K2-vitamin és az étrend-kiegészítő tulajdonságainak előnyei:
- Tiszta K-vitamin formula
- Aktív K2-vitamin
- A japán Natto ételből nyerik
- 0% CIS-részesedés
- 200 μg K2-vitamin tablettánként
- Glutén-, laktóz-, toxin- és növényvédőszer-mentes
- 100%-ban GMO-mentes
- Hozzájárul a normál csontozat és a normál véralvadás fenntartásához
K2-vitamin - 200 μg. Különösen alkalmas allergiás betegek számára, szójából nyerve.
Az A-, D- és E-vitaminhoz hasonlóan a K-vitamin is a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A vitaminok bevitelének növelése érdekében az étrenden keresztül ajánlott az egészséges zsírok és olajok egyidejű fogyasztása.
A gyártási folyamat nem használ vegyi anyagokat vagy oldatokat. Ezt az egyedülálló gyártást Európában, az USA-ban és Japánban szabadalmaztatták. A tisztítási folyamatban alkalmazott fejlett technológiák biztosítják az oldószerek teljes hiányát, amely magában foglalja a szabadalmaztatott "szuperkritikus CO2" eljárással történő extrakciót is. Az anyag szerkezeti konfigurációját fejlett analitikai technikák, például tömegspektroszkópia, magmágneses spektroszkópia és nagynyomású folyadékkromatográfia jellemzi.
A K2-vitamin elsősorban a normál csontozat és a normál véralvadás fenntartásához fontos. Azonban nem minden K2-vitamin forrást használnak egyformán.
K2-vitamin forrásunk biohasznosulásának és ezáltal hasznosításának növelése érdekében a Vitabay kutatócsoportja a japán Natto élelmiszerből származó természetes K2 forrást használja. Így a Vitabay-nek sikerült elérnie ennek a fontos vitaminnak a magas hasznosítását. Mivel nyomokban nem tartalmaz szóját, különösen alkalmas allergiás betegek számára.
K2-vitamin hiány?
Becslések szerint a felnőtt lakosság több mint fele K-vitamin-hiányban szenved.
Bár a K-vitamin-hiány hatásai súlyosabb problémákban, például szív- és érrendszeri betegségekben, csontvesztésben és fogszuvasodásban nyilvánulhatnak meg, kisebb tünetekben is megnyilvánulhatnak, mint például könnyű véraláfutások, nehéz időszakok vagy orrvérzés.
Azok, akiknek emésztési problémái vannak, vagy akiknek kórtörténetében antibiotikum-használat szerepel, a leginkább veszélyeztetettek ezekre a problémákra.
Általánosságban elmondható, hogy jó ötlet lenne a K1 és a K2 vitaminokat megfelelően bevinni az étrendből és a kiegészítőkből, bár a K2 a leginkább tanulmányozott és hatékony az alább felsorolt előnyök szempontjából.
1. Az egészséges csontokért
A kutatások kimutatták, hogy a K2-vitamin az egyik legfontosabb tápanyag a csontok hosszú távú egészségéhez, és még fontosabb, mint a kalcium.
A K2-re azért van szükség, hogy segítse a kalcium és más ásványi anyagok kötődését a csontmátrixban, hogy erősítse a csontokat (és ne maradjon a lágy szövetekben, ahol rossz helyen meszesedést okozhat).
Valójában a tanulmányok kimutatták, hogy a K-vitamin nemcsak a csontritkulásban szenvedő emberek csontvesztésének megállításában, hanem annak visszafordításában is hatékony. Ez a kutatás 80% -kal csökkentette a csontritkulásban szenvedő betegek töréseit K2 kiegészítőkkel.
2. A szív egészségére
Korábban írtam arról, hogy az artériák és a vér meszesedése akkor fordulhat elő, ha egy személy túl sok kalciumot fogyaszt a szükséges kofaktorok nélkül, a vitamin megfelelő arányában: magnézium, K2-vitamin és D3-vitamin.
A K-vitamin és a kalcium-paradoxon című könyv részletezi, hogy a K-vitamin szükséges ahhoz, hogy kalciumot juttasson a csontokba és a test más szükséges helyeibe, és megőrizze a lágy szövetektől, artériáktól és a szívtől. A magnézium szintén fontos ehhez a folyamathoz, és K2, D3 és magnézium nélkül valószínűbb a meszesedés.
Fontos megjegyezni, hogy a kutatások csak a K2 kardiovaszkuláris előnyeit mutatják, és nem a K1-et. Valójában a rotterdami tanulmány megállapította, hogy azoknál, akik a legmagasabb étrendi vagy kiegészítő K2 bevitelt kapták, a legalacsonyabb az artériák meszesedésének kockázata, és a legalacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának vagy halálának kockázata.
A szívbetegségek drasztikus növekedésével az elmúlt évtizedekben a K-vitamin egyre fontosabb témává válik.
3. A száj egészségére
A száj egészsége létfontosságú az általános egészség szempontjából, és a K-vitamin fontos a száj egészségéhez. Valójában a K-vitamin egyike volt azoknak a vitaminoknak, amelyeket Dr. Weston A. Price létfontosságúnak talált a fogak remineralizálásához és a fogszuvasodás zsugorodásához.
A fogak remineralizációs folyamatának részeként használtam, ami segített néhány kisebb üreg visszafordításában. (Nemrég megerősítettem egy interjúban egy erre a folyamatra szakosodott fogorvossal készített interjúban - hallgassa meg itt)
4. A varikózus vénák csökkentése
Ez hamarosan gyorsan megkapja, de ugyanaz a hatás, amely a K-vitamint jótékony hatással van a csontok egészségére, segíthet csökkenteni a varikózus vénákban szenvedők kockázatát is.
Az emberi kutatás még gyerekcipőben jár, de tudjuk, hogy a K-vitamin szükséges az MGP (matrix GLA fehérje) előállításához, amely segít elkerülni az artériák meszesedését. Ugyanez a fehérje segít megállítani a meszesedést a vénákban is, mivel a csontokba szánt kalcium a csontokban beépül, és nem halmozódik fel a vénákban és az artériákban.
A Journal of Vascular Research című folyóiratban megjelent előzetes tanulmány megállapította, hogy a K2-vitamin szükséges a kémiai változás visszafordításához és a visszerek elkerüléséhez vagy csökkentéséhez.
További kutatásokra van szükség, de mivel a K-vitaminnak annyi más előnye van, érdemes kipróbálni azok számára, akik visszérrel küzdenek.
5. Az agy egészségére
Néhány lenyűgöző új kutatás kimutatta, hogy ugyanaz a folyamat, amely a K-vitamint hasznossá teszi az artériák és az izomszövet meszesedésének csökkentésében, előnyös lehet az agy Alzheimer-kór és más betegségek elleni védelmében is.
Röviden, az elmélet az, hogy a K-vitamin segít minimalizálni a felesleges kalciumot a szervezetben (beleértve az agyat is), és ez a felesleges kalcium az agyban az Alzheimer-kór által okozott károk egy részét okozza.
Egy másik tanulmány a korai Alzheimer-kórban szenvedő betegek K-vitamin bevitelét vizsgálta, és megállapította, hogy az Alzheimer-kórral diagnosztizáltak szignifikánsan kevesebb K-vitamint tartalmaztak, mint a kontrollcsoportban.
6. Hosszú élettartam
Most már tudjuk, hogy a K-vitamin 16 Gla fehérjét befolyásol a szervezetben. Ez az egyik oka annak, hogy a tanulmányok következetesen fordított összefüggést mutattak ki a K-vitamin szintje és az összes okból bekövetkező halálozás között. Más szóval, minél jobb a K-vitamin szintje, annál kevésbé valószínű, hogy bármilyen okból meghal.
Valójában a legutóbbi tanulmány kimutatta, hogy a legmagasabb fogyasztásúak 36% -kal kisebb valószínűséggel halnak meg minden okból, mint a legalacsonyabbak.
Természetesen a fenti előnyök megmutatják, hogy miért lenne ilyen logikus hatása a halálozásra azáltal, hogy csökkenti a halálozás kockázatát olyan kiváltó okok miatt, mint az érelmeszesedés, a csontritkulás és a cukorbetegség, de úgy tűnik, hogy dózisfüggő korreláció van a K-vitamin bevitelével.
7. Egyéb tápanyagok szintézise
Már említettük, hogy a K-vitamin szükséges a megfelelő kalciumszintézishez (a magnézium mellett), de a D3-vitaminnal egyensúlyban is szükséges.
A K2 és D3 szinergikusan működik az egészség számos területén. Valójában a kalcium, magnézium, K2 és D3 mind egyensúlyban működnek. A túl sok D3 bevétele magnéziumhiányt okozhat extra magnézium nélkül. A túl sok kalcium használata magnéziumhiányt okozhat, vagy túlmeszesedéshez vezethet.
A D-vitamin segít felszívni a kalciumot, de a K2 valójában segít bejutni a csontokba, és a magnézium segít abban, hogy hatékonyan jusson oda.
8. A bőr egészsége és öregedésgátlása
A K2 ígéretes a bőr egészségére és öregedésgátlására is. Ahogy csökkenti az artériák, vénák és lágy szövetek meszesedését, segít megállítani a felesleges kalciumot az elasztinban a bőrben.
Emiatt a K2 segíthet fenntartani a bőr rugalmasságát és minimalizálni a ráncokat.
A 2011-es elemzés kimutatta, hogy a kiterjedt ráncokkal rendelkező nők nagyobb valószínűséggel rendelkeznek kis mennyiségű csonttal. Más kutatások kimutatták, hogy a japán nők kevésbé valószínű, hogy ráncosak, mint más kultúrákban, és megfigyelték a natto-t (erjesztett szójabab magas K2-ben) a japán nők étrendjében.
K2-vitamin szórólap:
Adagolás: naponta 1 VEGAN tabletta bő vízzel vagy gyümölcslével.
TÁPÉRTÉKEK
Napi fogyasztás
A referenciamennyiség százalékos aránya RDA szerint *
K2-vitamin, MK7
200 μg
266%
Táplálékkiegészítő (NEM) K2-vitaminnal.
Ez a termék nem gyógyszer.
* Élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló rendelet
Összetevők: növényi rost elválasztó szer, keményítő elválasztó szer (növényi), menakinon-7 (K2-vitamin all-transz forma) (növényi) (15%), zsírsavak magnéziumsói elválasztó ágens (növényi), glicerin elválasztó szer (növényi).
Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni. Ez a termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó.