Az eredetileg keleti országokból származó gőzfőzés Olaszországban is elterjedt a forrásban lévő vízben való főzés tápláló és ízletesebb alternatívájaként . A főtt ételek a legtöbb tápanyagot a vízben diszpergálják, az aromásokat is, mert a forrásban lévő víz megváltoztatja a konzisztenciát, az ízeket és az aromákat. A gőz olyan főzést tesz lehetővé, amely szinte változatlan marad az élelmiszerekben természetesen jelen lévő vitaminok és ásványi sók mennyiségében . A párolt ételek egészségesek, és a párolás előnyösebb, mint a hagyományos főzés , mivel így kevesebb zsírt és fűszereket is használhatunk.
Rizzsel , hússal, hallal, kagylóval, zöldséggel és tojással pár perc alatt , mindig testes és intenzív ízt kapva, Ariete Healthy Steam gőzölővel a gőzben történő főzésnek nem lesz több titka, mert főzhet hogy az étrendhez szükséges tápanyagokat szétszórnák . A mellékelt 3 kosárral sok ételt készíthet egyszerre, ezen kívül egy kényelmes edényt is kap a rizs párolására, amely tökéletes sushi vagy hagyományos ázsiai ételek elkészítéséhez. A gőzölő tartálya üzem közben is könnyen feltölthető, látható vízszint mellett. Mindössze 40 másodperc alatt a gőz készen áll a főzésre: főzzön, üljön az asztalhoz és élvezze a párolt ételeket!