A szakácskés ideális káposzta, zöldség és gyógynövények tisztítására, vágására és aprítására. Csodálatosan illeszkedik a kézbe, és biztonságos és fáradtságmentes munkát biztosít.
Öblítse le a kést langyos vízzel használat után, majd óvatosan szárítsa meg egy pamut törlövel, a kés élessége így hosszú ideig fennmarad.
Nem tehető mosogatógépbe. A kés fogantyúja alkalmanként növényi olajjal, például lenmagolajjal vagy kókuszolajjal áttörölendő.
A Shun séf késsorozata a világ egyik legkiterjedtebb damaszt kés sorozata, amely nagyon népszerű a kulináris elit és az ambiciózus hobbiszakácsok körében.
A Shun professzionális szakács kései speciálisan kifejlesztett, rozsdamentes damaszkuszi acélból készülnek, 32 réteggel. A belső réteg V-Gold-10 acélból készül. Ez az acél rendkívül korrózióálló, rendkívül kemény (61±1 HRC, 1,0% szén, 1,5% kobalt), és megfelelő gondossággal tartósan élesen tartja a pengét. A penge domború íve és a kések kézi csiszolása páratlan élességet hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy a kés még a legnehezebb vágásokat is megejti.