Póló, tréfás felirattal.<br />
<br />
Termékleírás: Számunkra fontos a minőség, így mindig kiváló, márkás pamut pólóval dolgozunk, ami nem megy össze, van tartása többszöri mosás után is. A szöveg olyan eljárással kerül a pólóra, amely sokszor mosható és vasalható, nem kopik le.<br />
Következő »
Kinyitható képeslap 40. születésnapra.<br />
<br />
Mérete 13,5 cm X 19,5 cm<br />
<br />
Gyorsan változó világunkban fontosnak tartjuk, hogy megerősítsük kapcsolatainkat ünnepeinken keresztül.<br />
<br />
A Tréfa Trafikban több száz egyedi dizájn és üdvözlet közül választhatsz, hogy minden alkalomra és ünnepre megtaláld a megfelelő üdvözlőlapot és kifejezhesd jókívánságaidat.<br />
<br />
Kínálatunkban megtalálhatóak a hagyományos, kedves és humoros stílusú üdvözlőlapok. A legtöbb üdvözlőlapot alkalomhoz illő idézettel, verssel vagy jókívánsággal látjuk el, amelyek segítenek érzelmeink kifejezésében.<br />
<br />
Gondoltunk azokra a vásárlókra is, akik különleges méretű vagy kivitelű lapot keresnek. Ilyen lehet a zenélő üdvözlőlap, a térhatású lap, vagy a szalaggal, rátéttel ellátott lap.<br />
Következő »
Póló, tréfás felirattal.<br />
<br />
Termékleírás: Számunkra fontos a minőség, így mindig kiváló, márkás pamut pólóval dolgozunk, ami nem megy össze, van tartása többszöri mosás után is. A szöveg olyan eljárással kerül a pólóra, amely sokszor mosható és vasalható, nem kopik le.<br />
Következő »
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Ez a különleges bögre szuper ajándék lehet szeretteidnek és persze saját magadnak is. Lepd őket vagy magadat ezzel a csodás termékkel. Bögréink űrtartalma 300ml.<br />
<br />
Most a tiéd lehet csupán 3490-ért!<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
A nyomat egy varázslatos géppel készül, amely biztosítja arról a vásárlót, hogy az elkészült nyomat hosszú élettartamú, és nem fakul ki. A bögrékre nyomott minták több ezer használat után sem kopnak, vagy fakulnak.<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Bögréink alkalmasak a mindennapi használatra, jól bírják a mosogatógépet és a mikrohullámú sütőt is.<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Mosási mód: Kézi mosogatás ajánlott, de a mosogatógépet is bírja. Tisztítás során óvjuk az éles fém tárgyaktól, amelyek megsérthetik a kerámia felületét.<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Következő »
Idősebb Christian Drouin 1960-ben vette meg első környékbeli földbirtokát Gonneville-sur- Honfleur falucska mellett. A most már központi Coeur de Lion birtokkal valamint más kisebb gyümölcsösökkel kiegészülve, ezek látják el almával a Drouin család ma már világszerte ismert calvadosait. A Coeur de Lion gyümölcsöseit 1993 és 1995 között telepítették és oltották, és a 2005-2010-es időszakban váltak termővé. A birtok jellegzetes, 17. századi, fagerendás épületeiben folyik az ital készítése, amelynek fázisait magunk is végig követhetjük, ha ellátogatunk Normandia eme nevezetes szegletébe.A tölgyfahordós érlelés során a leginkább illó összetevők, amelyek a friss párlat égető ízét adják, eltűnnek. A calvados sokféle, különböző anyagot von ki a hordó fájából. A legfontosabbak a tanninok, amelyek az ital színéért és testéért felelnek. A levegővel való érintkezés is sokféle, új aromával gazdagítja az italt. A Christian Drouin calvadosokat 20 éves koruk alatt keverik, afölött viszont már minden egyes hordót külön palackoznak.Ezt az italt ünnepi pillanatokra, vagy akár egy kiadós étkezés utáni társalgós, avagy elmerengős ital gyanánt is bátran ajánljuk. Nem kevesebb, mint 40 évet töltött fahordóban, így egy kivételesen idős calvadosnak tekinthető. Elegáns fadobozban kapható.Ha pedig több mindenre is kiváncsi vagy a Drouin calvadosokkal kapcsolatban, látogass el a márka hivatalos magyar oldalára, a calvadosnet.hu-ra!<br />
Következő »
Fa, ragasztott furnér, forgácslap stb. vágására tervezték. Kiváló minőségű szénacélból készült. Használható kézi fúrógépekkel, csavarhúzókkal és asztali fúrókkal. Hatszögletű szárral rendelkezik, amely lehetővé teszi a fúró biztonságos rögzítését a fúrófejben.<br />
A termék jellemzői: kiváló minőségű szénacélból készült fába, ragasztott furnérba, forgácslapba stb. 40 mm átmérőjű és 152 mm teljes hosszúságú fúró hatszögletű fogantyú a talajon található központosító pont precíz fúrást tesz lehetővé<br />
Műszaki adatok: Anyaga: szénacél Átmérő: 40 mm Teljes hossz: 152 mm Fogantyú: hatszögletű Cél: fa, ragasztott furnér, forgácslap stb. <br />
Következő »
A legenda szerint, az emberiség akkor kóstolta meg először a bort és érezte annak mágikus hatását, amikor Noé kortyolgatni kezdte az Ararát-hegy lábánál, ahol ma az Ararat brandyket készítik, kizárólag az itt termő szőlőfajtákból: Voskehat, Garan Dmak, Rkatsitely, Mskhali, Kangun. Amikor ezeket a szőlőfajtákat más területekre ültetik át, nem eresztenek gyökeret, vagy ha meggyökereznek, elvesztik egyedi jellegüket. A szőlők intenzív aromái és gazdag ízei átjárják ezt az ősi receptúra alapján készülő italt, és szinte minden érzékszervünkre hatnak.<br />
Az örmény brandy termelését 1887-től követhetjük nyomon, amikor Nerses Tairyants kereskedő megépítette az ország első kombinált borászatát és szeszfőzdéjét Jereván korábbi erődjének a helyszínén. Amikor a többi szeszfőzde még csak háziiparnak számított, Tairyants gyára már el volt látva két Charente betűlepárlóval, amelyek klasszikus konyaktechnológia szerint készítettek párlatokat. Ezek lehetővé tették a párlatok speciális érlelését is.<br />
Az Ararat márkanevet, amelynek gazdag történelmi múltja van, egyedülálló brandyk képviselik. Magas szintű gyártási szabványaik következtében az egész világon ismertek. Az Ararat 120 év elmúltával még mindig Örményország leghíresebb és legsikeresebb örmény brandymárkája az egész világon.<br />
<br />
Következő »
A Bacardí 8 éves rumját Don Facundo Bacardí Massó már 1862-ben megalkotta, de egészen 1998-ig csak a család részére gyártották, amikor először forgalomba hozták, hogy mindenki élvezhesse ezt a nagyszerű italt.1862. február 4-én a Bacardí család Don Facundo vezetésével szeszfőzdét vásárolt Santiago de Kubában. Elrugaszkodva az addigi szabályoktól saját keverékeiket kezdték el készíteni egy forradalmi rumkészítési eljárással, amely örökre megváltoztatta a rum készítésének módját. Szimbólumnak a denevért választották, amit szerencse hozó állatként tartanak számon Kubában. Amikor Doña Amalia Bacardí gyümölcs denevéreket észlelt a lepárlóban, ragaszkodott hozzá, hogy minden üvegen a denevér jelenjen meg. A siker nem ismaradt el.Az 1960-as kubai forradalom nyomán a Bacardí cég vagyonát lefoglalták, és a család az Egyesült Államokba diszidált. Semmivel érkeztek. De elszántságuknak és szenvedélyüknek köszönhetően hamarosan visszatértek az üzleti életbe, és példaértékű munkájukkal hamarosan ismét a világélvonalba kerültek rumjaik, kínálatuk pedig folyamatosan jobbnál jobb variánsokkal bővül. <br />
Következő »
Amikor rumokról van szó, melyik ország ugrik be az embernek legelőször? Igen, Japán! :) A 7 éves Ryoma rum is pontosan innen való, egész pontosan a Kikusui lepárlóból, ami 300 km-re, északnyugatra található Osaka városától. A készítéséhez használt cukornád pedig Japán egyik legrégebbi cukornád ültetvényéről származik.A lepárlás után 7 évig pihen tölgyfahordókban, melynek köszönhetően egy vaníliás, karamelles jegyekben gazdag rum születik. A karibi rumok kedvelőinek ismerős lehet ez az ízvilág.Nevét Sakamoto Ryoma-ról kapta, aki kiemelkedő szerepet játszott a Tokugava-sógunátus hatalmának 1868-as megdöntésében, ami egyben Japán utolsó feudális, katonai kormányának a végét is jelentette.<br />
Következő »
Az Islay régió jellegzetes füstös, tőzeges<br />
karakterét kiválóan reprezentáló Laphroaig whisky, a single malt<br />
rajongók egyik leggyakoribb választása.A Laphroaig nem csak egy különlegesen magas<br />
minőségű és egyedi ízvilágú whisky, de egy legenda is egyben. A<br />
Laphroaig szerelmesei számos országban rajongói klubokat hoztak<br />
létre és magának a gyárnak is van egy "Friend of Laphroaig" (a<br />
Laphroaig Barátai) elnevezésű társasága. Ennek mindenki tagja<br />
lehet, aki legalább egy üveg Laphroaig whiskyt vásárol és<br />
regisztrálja magát a cég honlapján - www.laphroaig.com - az<br />
üvegen vagy a dobozon található vonalkód alatti számsor<br />
megadásával, vagy postán a palack mellett található kis<br />
kérdőívecske kitöltött részének és az üveget (dugót) lezáró fém<br />
fóliának az elküldésével.Egy klubtag számára számos előnyt, lehetőséget<br />
biztosít a Laphroaig:Ezen kívül a klub<br />
tagjai chat-elhetnek, informálódhatnak a lepárló honlapján, és<br />
rendszeres kapják a legfrissebb híreket a cég termékeiről, a<br />
közelgő kibocsátásokról, vagy aukciókról, internetes kóstolókról,<br />
stb.<br />
Következő »
A Redbreast egyike azon kevés máig is fellelhető Pure Pot Still whiskey-nek , amely még követi az eredeti ír whiskey-főzés hagyományát, azaz a lepárlásnál malátázott és nem malátázott (un. zöld) árpát is felhasználnak, ezzel egyfajta acélos élt adva a nedűnek, ugyanakkor olajosabb, ízesebb, zamatosabb jelleget. Igazi különlegesség!<br />
Következő »
Az 1779-ben alapított Bowmore Lepárló, Skócia egyik legöregebb lepárlója, a Loch Indaal nevű öböl partján található, a Belső Hebridák közé tartozó Islay {ejtsd: ÁJ-la} szigetén. A Bowmore csodálatosan gazdag és komplex ízvilágának köszönhetően, "a legkiegyensúlyozottabb Islay malt"-nak tartott whisky.<br />
<br />
Következő »
A Skót-alföld és -felföld határán fekszik a Glengoyne üzeme, amelyet Skócia legszebb lepárlói között tartanak számon. Az 1833 óta működő lepárló neve kelta eredetű, ami annyit tesz, a Vadludak völgye, amire a címkén látható két vadlúd is utal. A hagyományos eljárásokhoz ragaszkodó lepárló jelszava: „Worth the Wait”, vagyis „megérte várni”. Ennek szellemében a kizárólag meleg levegőn (tehát nem tőzegfüstön) szárított árpamalátát Skócia leglassabb desztillálási módszerével párolják le. Így a párlat az üstben az átlagosnál többet érintkezik a rézzel, ezáltal megtisztul a nem kívánt összetevőktől (pl. kénes jegyek), és egyedülállóan tiszta, édes és koncentrált aromákban gazdag whisky születik.A Glengoyne-nál a hordós érlelésre különösen nagy hangsúlyt fektetnek. A hordókat Spanyolország északi részéből származó tölgyfából készítik. A dongákat 6 évig szárítják természetes levegőn (semmiféleképpen nem kemencében), majd az ezekből készített hordókban – kb. 2 és fél évig - Oloroso sherry-t érlelnek. A Glengoyne ezekbe a válogatott, csúcsminőségű, használt hordókba rakja friss párlatait, amelyeknek költsége jóval nagyobb az érleléshez használt hordók átlagos piaci áránál (nagyjából 10-szerese!).A Glengoyne single maltjai 2012 őszén nagy változáson mentek át: új külsőt kaptak, valamint kibővült a lepárló termékválasztéka is. A már meglévő 10, 12 és 21 éves érlelések mellé, whiskysorukba beemelték a 15, a 18 (a 17 éves helyett), és a kormeghatározás nélküli, hordó erősségű palackozásokat.Ez a friss zöldalmás, tejkaramellás jegyekben gazdag whisky a lepárló portfóliójának alapmaltja. Kivételesen tiszta, egyenletes ital, remek bevezetést ad a lepárló ízeinek - és akár a skót single maltok - világába.International Spirits Competition 2020 - GOLD<br />
Következő »
Több mint 40 féle skót maláta keveréke, melyek közül a legfiatalabb is minimum 12 évet érlelődött a tölgyfahordókban.Az Arany Pecsét (Gold Seal) a biztosíték az állandó magas minőségre.A Ballantine\'s Dumbartoni üzemében palackozott márka a világ egyik legnépszerűbb whiskyje, amiből évente sok millió palackot adnak el. A gyártó a Pernod Ricard cégcsoporthoz tartozik, mely annak a Hiram Walker cégnek is a tulajdonosa, amelyik közvetve számos maláta lepárlót és más ismert kevert márkákat is magáénak mondhat, mint a Chivas Regal, Black Velvet, vagy a Canadian Club.<br />
Következő »
A Ballantine's 17 éves verzióját 1930-ban keverték ki először és azóta is változatlan formában és recept szerint állítják elő. A Master Blender-ek nagy gonddal és odafigyeléssel felügyelik a keverést és az érlelési folyamatot, hogy aztán utódjaiknak adják át a féltve őrzött titkot. A skót whiskyk változatos ízvilágát felvonultató italban a single malt és a gabonawhiskyk kényes egyensúlyban vannak jelen mindegyik skót régióból. A legjobb skót kevert whiskyk között tartják számon, bátran tudjuk ajánlani a kifinomult ízek kedvelőinek is; az elmúlt években számtalan elismerést kapott a szakmában.<br />
Következő »
Ez a rum 7 évig érlelődik tölgyfahordókban.<br />
Gazdag és telt jellegének hála tökéletes választás rumkoktélhoz,<br />
vagy egyszerűen csak egy csepp gyömbérsörrel. Ízében a gyümölcsös<br />
jegyek uralkodnak, mint a karamellizált banán és a mazsola.A Bacook (BAH-KU) huncut mitológiai szellemek,<br />
akik Karib-tengeren úszó üres rumospalackokban laknak és<br />
varázserejüknek köszönhetően gazdájuk minden kívánságát teljesítik<br />
(nem csak hármat, mint Aladdin lámpában lakó dzsinnje). Egy<br />
törpeszerű karakter, jellegzetesen nagy szemei, hosszú karjai és<br />
lábai vannak. Maga a szó sok nyugat-afrikai nyelvben "kis testvért"<br />
vagy "alacsony férfit" jelent.A fenti legendáról elnevezett rumokat a<br />
Dominikai Köztársaság szívében, San Pedro de Macorisban gyártják. A<br />
saját farmjukon termesztett cukornádnak közvetlen a levét<br />
használják fel (tehát nem készítenek belőle melaszt), majd a<br />
lepárlást követően ex-bourbonhordókban érlelik a párlatot szintén<br />
helyben lévő tárházaikban. A lepárló három legfontosabb alapelve a<br />
minőség, a következetesség és a karakteresség.<br />
Következő »
Ez a rum oszlopos<br />
lepárlóberendezésben készül, majd 11 évig érlelődik<br />
tölgyfahordókban. Ízében karamellizált dió, a csokoládéba mártott<br />
kávébab és a vanília dominál.A Bacook (BAH-KU) huncut mitológiai<br />
szellemek, akik Karib-tengeren úszó üres rumospalackokban laknak és<br />
varázserejüknek köszönhetően gazdájuk minden kívánságát teljesítik<br />
(nem csak hármat, mint Aladdin lámpában lakó dzsinnje). Egy<br />
törpeszerű karakter, jellegzetesen nagy szemei, hosszú karjai és<br />
lábai vannak. Maga a szó sok nyugat-afrikai nyelvben "kis testvért"<br />
vagy "alacsony férfit" jelent.A fenti legendáról elnevezett<br />
rumokat a Dominikai Köztársaság szívében, San Pedro de Macorisban<br />
gyártják. A saját farmjukon termesztett cukornádnak közvetlen a<br />
levét használják fel (tehát nem készítenek belőle melaszt), majd a<br />
lepárlást követően ex-bourbonhordókban érlelik a párlatot<br />
szintén helyben lévő tárházaikban. A lepárló három legfontosabb<br />
alapelve a minőség, a következetesség és a karakteresség.<br />
Következő »
A Coruba egy jamaicai rumcsalád, amely 100% -ban természetes jamaicai összetevőkből készül. A Wray and Nephew Jamaica legnagyobb rumgyártója és palackozója.Hagyományos réz- és oszlopüstben készült párlatok keveréke, amelyet legalább kettő, maximum 18 évig érlelnek amerikai tölgyfahordóban. Az eredmény egy csodálatosan érett rum, a vaj krémességével és gyümölcsös aromákkal, fűszernyomokkal a végén.Csodálatos akár tisztán kóstolva, akár dark rum-koktélok alapanyagaként. <br />
Következő »
A Malecon Havanna leghíresebb tengerparti sétánya. Innen kapta nevét a Panamában, tradicionális kubai eljárással készülő rum. Ínycsiklandóan édes, gazdag rum, amelynek karakterében a dohány aromái is szerepet kapnak. Ez a prémium-kategóriás ital a legnagyobb élvezetet akkor nyújtja, ha önmagában fogyasztjuk, elég időt hagyva arra, hogy aromái orrunkban és szánkban kibontakozhassanak.
Következő »
Tradicionális kubai eljárással készülő rum: melasz alapú, oszlopüstben desztillált párlatokból keverik ki, így elegáns, sima karakterrel bír. 21 éves érleléseket is tartalmaz, így az elegáns fás jegyek jól kijönnek illatában, ízében. Ez a prémium-kategóriás ital a legnagyobb élvezetet akkor nyújtja, ha önmagában fogyasztjuk, elég időt hagyva arra, hogy aromái orrunkban és szánkban kibontakozhassanak.
Következő »
"Of all the whiskies, malt is king, of all the kings, Glenfarclas reigns supreme!"<br />
Vagyis: A whiskyk között a maláta a király, a királyok legfelsőbb uralkodója pedig a Glenfarclas! - mondja ezt egy rivális lepárló!<br />
Nézzük meg, vajon miért is érdemelte ki ezeket a nem kissé hízelgő szavakat a Glenfarclas márkaneve?!A Grants család hatodik generációja tartja kezében a sherryhordós érleléseiről és mélységes hagyománytiszteletéről ismertté vált lepárlót.<br />
Minden palack kétszeresen lepárolt italt rejt, amely egyénileg válogatott, használt oloroso sherryhordókban pihent.<br />
Jelenleg több mint 68000 hordó vár az ikonikus piros raktárajtó mögött, amelyek között olyanok is vannak, amelyek 1953-ban desztillált párlatot tartalmaznak!Most itt a lehetőség, hogy Te is megkóstolj egy remekművet, ami ezeknek a gondos kezeknek a műve! Sláinte! Az igen erős alapsoruk első darabja ez a klasszikussá vált 10 éves érlelés. <br />
Karakterét meghatározza a sherry-hordós érlelés, amit megfelelő arányban egészítenek ki bourbonhordóban érlelt maltokkal. <br />
Arany-szalma színe, könnyedsége és eleganciája azonnal magával ragad.<br />
<br />
Elismerések:<br />
2016 - WSC: ezüstéremInternational Spirits Challenge 2020 - ARANY<br />
Következő »
A Ron Abuelo története 1908-ban kezdődött, amikor is egy spanyol bevándorló, bizonyos Don José Varela Blanco megalapította a frissen alakult Panama legelső cukormalmát. 1936-ban - engedve fiai kérésének - elindította az alkohollepárlást cukornádléből. A család főzdéje már a kezdetek óta ismert volt kiváló minőségű párlatáról. A modern lepárló 1976-tól működik, a desztillálás oszlopüstökben történik. Panama vezető főzdéjeként nemcsak rumot készítenek itt, de legsikeresebb termékük kétség kívül az Abuelo rum. Rumjaikat használt whiskyshordókban érlelik, amely által jellegzetes vaníliás édességgel gazdagodnak. A 12 éves verziót 2009-ben indították útjára és rögtön aranyérmet kapott a Ministry of Rum Tasting Competition megmérettetésen. Elegáns, enyhén füstös, spanyol stílusú rum.<br />
Következő »
A 2010-es év újdonsága a Glenfarclas háza táján a 40 év érlelés után piacra kerülő whisky volt. Ez a korából adódóan is ritkaság számba menő ital két féle palackozásban került a piacra. A limitált szériás, gyűjtőknek szánt kiadás mellett, megjelent a Glenfarclas kollekció legújabb, és legidősebb tagjaként is, amely verzió immáron nálunk is kapható. A 43%-os alkoholtartalmú, a tárolóház ikonikus ajtaját mintázó díszdobozban megjelenő kiadás egy igazán lenyűgöző whisky, mely korához képest meglepően friss és vibráló. Más hasonló korú italokkal ellentétben, ezt a kiadást kifejezetten fogyasztásra szánták.De, ha valaki a polcán tartogatja, akkor sem sértődik meg.<br />
Következő »
A Highland régió keleti részén fekvő Fettercairn lepárló környékén még egy működő főzde található, a Glencadam. A Fettercairn párlata korábban nehézkesebb jellegű volt, amit csak erősített a rozsdamentes acél kondenzáló. Később egy olyan installációt kaptak az üstök, amelyek vízzel permetezik a lepárlóüst oldalát, amely elősegíti a párlat visszafolyását (reflux), több réz-párlat kontaktot idézve elő, könnyedebb karaktert kölcsönözve ezáltal az új párlatnak. Manapság az itt készülő malt whiskykre egyaránt jellemző, hogy különösen könnyű, frissítő és tiszta ízvilágúak.<br />
Következő »
Az Ophyum rumokat gyártó Olíver & Oliver céget Oliver Juanillo hívta életre, aki cukornád- és dohányültetvényt alapított Kubában a 19. században. Nem sokkal később megalakult egy lepárló, amely 1959-es kubai forradalomig működött. Ekkor az alapítók elmenekültek az országból, 1963-ban telepedtek le a Dominikai Köztársaságban. Ott nagyon ideális feltételeket fedeztek fel egy prémium minőségű rum előállításához.Rumjaikat tiszta cukornádléből, hagyományos pot-still módszerrel állítják elő, ami meglehetősen szokatlan egy kubai stílusú rum esetében.A kubai és a dominikai hagyományok ötvözésével egyedülálló, minőségi, kézműves rumokat állítanak elő, amelyek ma már több, mint 40 országban kaphatóak. Több rummárkát is forgalmaznak, kínálatunkban elérhető még tőlük a Presidente Marti és a Quorhum termékcsalád is.<br />
Következő »
A Quorhum rumokat gyártó Olíver & Oliver céget Oliver Juanillo hívta életre, aki cukornád- és dohányültetvényt alapított Kubában a 19. században. Nem sokkal később megalakult egy lepárló, amely 1959-es kubai forradalomig működött. Ekkoraz alapítók elmenekültek az országból, 1963-ban telepedtek le a Dominikai Köztársaságban. Ott nagyon ideális feltételeket fedeztek fel egy prémium minőségű rum előállításához.Rumjaikat tiszta cukornádléből, hagyományos pot-still módszerrel állítják elő, ami meglehetősen szokatlan egy kubai stílusú rum esetében.A kubai és a dominikai hagyományok ötvözésével egyedülálló, minőségi, kézműves rumokat állítanak elő, amelyek ma már több, mint 40 országban kaphatóak. Több rummárkát is forgalmaznak, kínálatunkban elérhető még tőlük a Presidente Marti és a Rum Ophyum termékcsalád is.<br />
Következő »